De verschillende soorten stopcontacten

Stopcontacten zijn een belangrijk onderdeel van elk huis. Ze bieden een plek om je elektronica aan te sluiten en opgeladen te houden. Maar wist je dat er verschillende soorten stopcontacten zijn?In deze blogpost verkennen we de verschillende soorten stopcontacten.

Standaard stopcontacten

Standaard stopcontacten zijn het meest voorkomende type stopcontact. Ze zijn meestal te vinden in woonkamers, slaapkamers en andere ruimtes waar niet veel vocht of kans op elektrische schokken is. Om een standaard stopcontact te gebruiken steek je gewoon de stekkers van je apparaten in de gleuven van het stopcontact. Zorg ervoor dat de gleuven van de stekkers overeenkomen met de overeenkomstige gleuven van het stopcontact.

GFCI stopcontacten

GFCI stopcontacten zijn wettelijk verplicht in bepaalde ruimtes, zoals badkamers, keukens en buitenruimtes. Deze stopcontacten hebben twee knoppen: een testknop en een resetknop. De testknop kan gebruikt worden om te testen of het stopcontact goed werkt. De reset-knop moet gebruikt worden als het stopcontact defect raakt (d.w.z. als de elektriciteit uitvalt).

AFCI-stopcontacten

AFCI stopcontacten zijn wettelijk verplicht in bepaalde ruimtes, zoals slaapkamers en andere woonruimtes. Deze stopcontacten hebben twee knoppen: een testknop en een resetknop. De testknop kan gebruikt worden om te testen of het stopcontact goed werkt. De reset-knop moet gebruikt worden als het stopcontact defect raakt (d.w.z. als de elektriciteit uitvalt). Om een AFCI stopcontact te gebruiken, steek je gewoon de stekkers van je apparaten in het stopcontact. 

Ben jij nog op zoek naar stopcontacten voor in jouw woning? Neem dan een kijkje op https://nlshop.se.com/ voor een groot assortiment.