Maaltijd bereiden in slechts 15 minuten

Na een uur in de keuken gestaan te hebben om een heerlijke maaltijd te bereiden, is deze binnen 10 minuten al opgegeten. Stiekem vind je het zonde van je tijd om zo lang in de keuken te staan. Of misschien houd je helemaal niet van koken en is het elke keer weer een grote uitdaging om jezelf de keuken in te slepen. Is dit herkenbaar voor je? In dit artikel vind je de gouden tip om je leven in de keuken makkelijker te maken.

Kookvideo’s

Tegenwoordig zijn er genoeg kookboeken te vinden voor snelle en makkelijke recepten. Maar wat is er sneller dan lezen? Juist kijken. Er verschijnen steeds meer Youtube video’s waarin wordt laten zien hoe je gerechten snel en makkelijk bereidt. Door het kijken van de video’s zie je in een opslag hoe je je gerecht klaar moet maken zonder eerst het hele recept te moeten lezen.

15 minute meals

Neem Jamie Oliver bijvoorbeeld. Wie kent hem niet? Deze wereldbekende kok heeft niet alleen zijn eigen restaurants en kookboeken, maar tegenwoordig ook een eigen Youtube kanaal. Een speciale serie op zijn kanaal zijn de 15 minute meals video’s. Maaltijden waarvan de bereidingstijd maar slechts 15 minuten bedraagt. Makkelijker kan bijna niet. Volg de stappen op uit de video, om zo meteen duidelijk te hebben wat de bedoeling is. Een perfecte oplossing voor als je niet zo’n keukenprins(es) bent. Zo kun je na 15 minuten heerlijk eten en genieten van een barolo wijntje.

Inspiratie opdoen

Maar dat is niet het enige voordeel van deze makkelijke Youtube filmpjes. Heb je ook wel eens last met het bedenken wat je ’s avonds wilt eten? Voor de derde keer spaghetti deze week wordt een beetje eentonig. Je wilt graag nieuwe ideeën, zonder een nieuw kookboek aan te schaffen, want je weet van jezelf dat je die na 1 recept niet meer gebruikt.

Jamie Oliver geeft je verfrissende ideeën voor smaken combinaties die je nog nooit hebt geprobeerd. Het enige wat je hoeft te doen is Youtube te openen en een video aan te klikken!

Geef een reactie