Een schommel kopen, waar rekening mee houden?

Wanneer u aan uw kind(eren) zult vragen welk speeltoestel hij of zij graag in de tuin zou willen zien staan is de kans bijzonder groot dat het antwoord “een schommel” is. Het is dan ook mede omwille van deze reden dat een schommel kopen sinds jaar en dag zo’n ongelooflijke populariteit geniet. Extra interessant is ook dat een schommel in de praktijk niet alleen maar populair is bij jonge kinderen. Zelfs op iets oudere leeftijd vinden jongeren het dan ook nog steeds geweldig om even te kunnen schommelen. Wilt u graag een schommel kopen voor in uw tuin? Dan is het wel interessant om even rekening te houden met onderstaande tips. 

Hoe groot mag de schommel van uw keuze precies zijn? 

In eerste instantie moet u bij een schommel kopen altijd rekening houden met de beschikbare oppervlakte die voor handen is. Heel wat mensen kiezen onbewust voor een schommel die eigenlijk veel te groot is voor de plaats waar ze deze wensen neer te zetten. Dat is niet alleen vervelend, maar bovendien ook zeer onveilig. Zorg er namelijk voor dat er in de buurt van schommel nooit objecten zijn terug te vinden waar uw kind tijdens het schommelen tegenaan kan vliegen. Denk dus zeker goed na over de beschikbare oppervlakte vooraleer over te gaan tot het aankopen van een bepaalde schommel. 

Wat met de platformhoogte van de toren bij een schommel?

Gaat u een schommel kopen met toren? In dat geval zult u er altijd rekening mee moeten houden dat deze torens over een verschillende platformhoogte kunnen beschikken. In het merendeel van de gevallen is er echter sprake van een platformhoogte van 1,2 of 1,5 meter. In principe kunt u bij beide platformhoogtes rekenen op een aantal concrete voordelen. Voor een platform met een hoogte van 1,20 meter geldt dat u kunt rekenen op deze voordelen: 

  • Ze is voordeliger in vergelijking met een uitvoering met een platform van 1,5 meter; 
  • Het platform is aanzienlijk toegankelijker voor de ouders van het kind;

Ondanks de bovenstaande voordelen die verbonden zijn aan een schommel met een platform met een hoogte op 1,2 meter is het zo dat er ook behoorlijk wat interessante voordelen zijn verbonden aan een uitvoering met een platformhoogte van 1,5 meter, namelijk: 

  • Er zijn meer uitbreidingsmogelijkheden voor handen; 
  • Er bevindt zich aanzienlijk meer ruimte onder de toren;
  • Een eventuele glijbaan kan aanzienlijk langer worden gemaakt; 

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, bij een speeltoren met schommel kopen is het altijd de moeite waard om ook even stil te blijven staan bij de platformhoogte.

Gaat u een metalen of een houten schommel kopen?

Finaal zult u zich ook nog de vraag willen stellen of u er nu beter voor kiest om een metalen of om een houten schommel aan te kopen. Beide opties zijn het overwegen waard en beschikken over hun eigen specifieke voordelen. Een metalen schommel kopen zorgt er in de praktijk voor dat u bent verzekerd van een zeer interessant prijskaartje. Deze valt dan ook globaal gezien een stuk voordeliger uit in vergelijking met een houten schommel kopen. Bovendien is het ook nog eens zo dat bij metalen exemplaren alle accessoires standaard zijn inbegrepen. Wilt u toch liever opteren voor de meest duurzame schommel op de markt? In dat geval is een houten schommel kopen wel steeds veruit de interessantste keuze.

Koop uw schommel vandaag nog bij Wickey.

Geef een reactie