Welke woonverzekering is het beste voor jouw situatie?

Ieder mens is anders en dat wordt pas echt duidelijk wanneer je een verzekering wilt afsluiten. Stel bijvoorbeeld dat je een woonverzekering nodig hebt. Als je je wilt oriënteren op de mogelijkheden en bij je vrienden te rade gaat, zul je horen dat ze allemaal weer andere opties hebben benut. De een heeft alleen inboedelverzekering, de ander heeft ook een opstalverzekering en weer een ander komt met aanvullende verzekeringen op de proppen. Het kan gebeuren dat je hierdoor niet meer weet wat je precies moet doen om tot een goede woonverzekering te komen. Wij laten je daarom graag zien wat het beste is.

Hoe weet je precies wat een passende woonverzekering is? 

Hoe beter je erin slaagt om een verzekering op jouw wensen af te stemmen, hoe meer profijt je van je polis kunt hebben. Hoe weet je wat je nodig hebt? Door even goed te kijken naar je woonsituatie. Het is belangrijk voor je woonverzekering of je een huis huurt, of dat je er één gekocht hebt. Heb je namelijk een huurhuis, dan heb je enkel een inboedelverzekering nodig. Deze polis dekt de kosten die je moet maken wanneer je schade hebt opgelopen aan de spullen die in je woning staan. De oorzaak van deze schade kan zeer uiteenlopend zijn. Misschien heb je iets laten vallen, misschien is er iets vernield door een inbreker, misschien is er brand uitgebroken in je woning. Wat de oorzaak ook moge zijn; je verzekeraar staat voor je klaar om je te helpen om de schade te herstellen. Zelfs wanneer je slachtoffer bent geworden van cybercriminelen kun je de onkosten claimen bij je verzekeraar. Alle reden dus om even te kijken hoe je vandaag nog een goede inboedelverzekering kunt afsluiten. 

Huis gekocht? Dan moet je ook een opstalverzekering nemen 

Als je niet huurt, maar wanneer je een huis gekocht hebt, moet je niet alleen je inboedel verzekeren, je moet ook zorgen dat je een opstalverzekering neemt. Je inboedelverzekering dekt namelijk enkel en alleen de schade die ontstaan is aan de spullen in je woning. Echter, breekt er een keer brand uit in je huis, dan zal dit met name schade toebrengen aan je woning zelf en juist die kosten kunnen heel hoog oplopen. Met een goede opstalverzekering kun je deze kosten laten uitkeren, zodat je je woning snel weer in goede staat kunt brengen. Zelfs wanneer je woning tijdelijk niet bewoonbaar is, kun je je polis gebruiken om de kosten van je tijdelijke woonruimte te declareren. Dat maakt een woonverzekering tot het vangnet dat je hoopt te hebben wanneer alles tegenzit. Kijk daarom even op de site van je verzekeraar om je in te lezen en te zien hoe je je twee polissen vandaag nog kunt afsluiten. 

Wel of geen aanvullende polissen toevoegen aan je pakket? 

We gaven het al aan: je kunt er ook voor kiezen om je verzekering uit te breiden met aanvullende verzekeringen. Waarom zou je dit doen? Je standaard woonverzekering dekt niet alles. Met aanvullende verzekeringen kun je die laatste risico’s wegnemen. Kies bijvoorbeeld voor een extra polis die je ruiten dekt, of voeg een mobiele elektronica polis toe waarmee je schade aan je telefoon altijd door je verzekeraar kunt laten vergoeden. Sterker nog: ook de telefoons van je gezinsleden vallen onder dezelfde polis. Je ziet het: met de juiste verzekeringen kun je niet alleen veel leed, maar ook veel onverwachte kosten wegnemen. Sluit daarom vandaag nog je polis af. Het is namelijk in een zucht te regelen.