5x Heerlijke Mexicaanse gerechten

Vouwen, rollen, dippen en vullen; de Mexicanen houden ervan om creatief te zijn in de keuken! Naast de traditionele wraps en tortilla’s beschikken Mexicaanse gerechten over veel vlees, bonen en kleurrijke groenten en specerijen. Ook soepen, pasta en stoofgerechten worden rijkelijk geserveerd. Deze vijf heerlijke Mexicaanse gerechten zijn een aanrader om te proberen:

Ja­la­pe­ño­bur­gers met ge­gril­de au­ber­gi­ne

Deze pittige burgers zijn heerlijk met gegrilde groenten als aubergine. De vier jalapeñoburgers gril je in 12 minuten in de grillpan op middelhoog vuur. Ondertussen was je een krop romainesla en scheur je deze in kleine stukken. Ook snijd je twee tomaten in plakjes. Verder snijd je de aubergine in stukken en verdeel je deze over de grillpan. Vervolgens vul je een hamburgerbroodje met achtereenvolgens de sla, de tomaat, de burger en de aubergine op het broodje. Je maakt de burger af met een beetje mayonaise en harissa.

Smakelijke barbecue Tex-mex wraps

Bij gerechten uit de Mexicaanse keuken speelt de barbecue een grote rol. Deze tex-mex wraps worden dan ook op de barbecue bereid. De wraps kun je geheel naar eigen smaak vullen. In dit recept vullen we de wraps met 1,5 eetlepel salsa, kaas, rode ui en runderrookvlees. Vervolgens rollen we de wrap op, wikkelen er een stuk aluminiumfolie omheen en steken hem in een visklem. Daarna dien je de wrap zo’n zes minuten op de barbecue te leggen. Als de kaas gesmolten is, kan je gaan smullen! Dit recept smaakt heerlijk met guacamole en zure room.

Mexicaanse Gerechten

Pittige Mexicaanse bonensoep

Mexicanen houden van soep. Vooral bonensoep valt bij deze bevolking goed in de smaak. Maak bijvoorbeeld een soep met bonen, paprika en een jalapeñopeper. Voor een extra Mexicaans tintje kun je nacho chips en cheddar aan de soep toevoegen. Een scheutje limoensap en een takje koriander maken de soep af.

Nacho’s met kaassaus

Geniet van warme nacho’s uit de oven met dit smakelijke recept. Verdeel 200 gram tortillachips in een ovenschaal met rode ui en jalapeñopeper. Maak ondertussen in een pan een roux met boter, bloem, cheddar en melk. Nadat de tortilla’s uit de oven worden gehaald, schenk je de roux erover en verdeel je een beetje koriander op de ovenschaal.

Mexicaanse Gerechten Nacho's
Mexicaanse Nacho’s met Kaassaus

Burrito met bonen en groenten

Burrito’s kun je op allerlei manieren vullen. In dit recept kiezen we voor allerlei groenten en bonen, die zorgen voor een ware smaakexplosie. Roerbak een mango, paprika, rode peper, zwarte bonen en een klein beetje koriander. Verdeel dit groenten- en bonenmengsel over de tortillawrap. Vouw de tortilla vervolgens tot een pakketje. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Sluit Menu