Perenmoes invriezen: een slimme manier om peren te bewaren

Peren zijn heerlijk zoet en sappig, maar helaas ook seizoensgebonden. Een slimme
manier om de smaak van peren het hele jaar door te kunnen genieten, is door
perenmoes te maken en deze in te vriezen. Perenmoes is veelzijdig en kan worden
gebruikt in desserts, door de yoghurt, of gewoon als snack. Het invriezen van de
moes is een gemakkelijke manier om peren langer houdbaar te maken.

Meer weten over het maken van perenmoes? Bekijk dan deze website en pagina
over perenmoes maken.

Invriezen van perenmoes: stap voor stap

Het invriezen van perenmoes is eenvoudig. Zorg ervoor dat je de moes na het maken
goed laat afkoelen voordat je deze in vriesbakjes of -zakken doet. Label de zakjes
met de datum, zodat je weet hoe lang de moes houdbaar is. Over het algemeen blijft
ingevroren perenmoes ongeveer zes maanden goed. Door de moes in porties in te
vriezen, kun je precies de hoeveelheid pakken die je nodig hebt, zonder dat je iets
hoeft weg te gooien.

Als je geïnteresseerd bent in meer creatieve manieren om fruit te bewaren, bekijk
dan zeker ook deze pagina over druivenjam maken. Hier leer je hoe je van druiven
een zoete lekkernij kunt maken voor op brood of door desserts.

Waarom perenmoes invriezen een goed idee is

Het invriezen van perenmoes is niet alleen handig, maar ook duurzaam. Door
seizoensfruit zoals peren op deze manier te bewaren, kun je voedselverspilling
tegengaan en toch het hele jaar door genieten van de smaak van rijpe peren.
Bovendien is perenmoes makkelijk te bereiden en bevat het, in tegenstelling tot veel
kant-en-klare varianten, geen onnodige toevoegingen zoals suiker of
conserveringsmiddelen.

Perenmoes is ook ideaal voor babyvoeding of als basis voor andere gerechten, zoals
perencake of -muffins. Het invriezen van de moes zorgt ervoor dat je altijd een
natuurlijke en gezonde optie bij de hand hebt.

Recept voor perenmoes

Ingrediënten:
 1 kg rijpe peren
 50 ml water
 1 theelepel kaneel (optioneel)

Bereidingswijze:
1. Schil en snijd de peren in stukken.
2. Doe de peren samen met het water in een pan en kook tot de peren zacht zijn.
3. Pureer de peren tot een gladde moes.
4. Laat de moes afkoelen en vries deze in voor later gebruik.