Hoe vaak check jij de rekening van je mobiele abonnement?

Heb je een abonnement voor een mobiele telefoon, dan ontvang je hiervoor maandelijks een rekening. Lang niet altijd zie je deze ook echt voorbijkomen, steeds vaker moet je er zelf voor inloggen op de site van je provider om hem in te kunnen zien. Hoe vaak doe jij dat? Ben je een beetje de gemiddelde Nederlander, dan zal dat niet al te vaak zijn. De rekening wordt automatisch vanaf je rekening geïnd, waarom zou je maandelijks de moeite doen om hem te gaan bekijken? Het antwoord is simpel: je rekening geeft je behoorlijk goed inzicht in wat je maandelijks nu echt gebruikt aan belminuten en data. En met deze gegevens in je achterhoofd, kun je ook eens gaan onderzoeken of je elders niet goedkoper uit kunt zijn.

Wat gebruik je nu eigenlijk echt?

Je mobiele provider moet jou inzicht geven in wat je maandelijks gebruikt aan mobiele data en belminuten. Zo kun je namelijk zien hoe je rekening precies tot stand is gekomen. Ga je bijvoorbeeld buiten je bundel, gebruik je meer dan waar je maandelijks voor betaalt, dan komen deze kosten boven op je normale rekening.

Deze gegevens zijn interessant om zo nu en dan eens te bekijken, zeker wanneer je abonnement bijna afloopt of wanneer je de mogelijkheid hebt om tussentijds over te stappen naar een ander abonnement. Je sluit een abonnement namelijk vaak op basis van verwachtingen en aannames af. Je denkt dat je een bepaalde hoeveelheid data of belminuten nodig hebt, en sluit een abonnement af dat dit aanbiedt. Het kan echter in de praktijk prima zo zijn dat je eigenlijk veel meer of minder gebruikt. Maak je maandelijks kosten buiten je bundel, dan kan het goedkoper zijn om over te stappen naar een groter en duurder abonnement; de vaste kosten worden dan wat hoger, maar de kans op maandelijks bijbetalen kleiner. En blijk je veel minder te gebruiken dan verwacht, dan kan overstappen naar een kleiner abonnement je juist weer veel geld besparen.

Kijk verder dan je eigen provider

Blijkt jouw abonnement niet bij je gebruik te passen, dan is overstappen vaak een slimme keuze. Daarbij verder kijken dan je eigen provider is daarbij een aanrader. Ga je jouw provider vergelijken met een andere, dan kun je zomaar ontdekken dat deze goedkoper is; zonde om daar geen gebruik van te maken. Mobiele abonnementen vergelijken van verschillende providers doe je heel simpel via een vergelijkingssite. Zo kun je, op basis van wat je nodig hebt, precies zien bij welke provider je vervolgens het goedkoopst uit kunt zijn. Een makkelijke manier om geld te besparen!