Weet je al waar je volgende reis naartoe gaat dit jaar?

Heb je al reisplannen gemaakt voor dit jaar? Wat je bestemming ook gaat worden, we raden je aan om ook gelijk te zorgen dat je een goede reisverzekering afsluit. Een reisverzekering is het vangnet dat je hoopt te hebben op het moment dat alles anders loopt dan je zou willen. Kan er dan veel misgaan tijdens je reis? Helaas wel. Er kan namelijk altijd iets verkeerd gaan met je verbinding, je bagage kan kwijtraken, of je kunt ziek worden. Het heeft geen zin om alle mogelijke rampscenario’s uit te werken, wat belangrijk is, is dat je in staat bent om deze situaties op te vangen. Dat doe je met een reisverzekering. Regel dit dus.

Waar begin je als je goed voorbereid op reis wilt gaan dit jaar?

Een vakantie is bedoeld om even bij te komen en om even van je vrije tijd te genieten. Vandaar dat het belangrijk is om geen onnodige risico’s te nemen. In principe begint je reis al op het moment dat je hem boekt. Waarom? Omdat tussen het moment dat je je reis boekt en je vertrek er van alles kan gebeuren wat roet in het eten gooit. Vandaar dat we je aanraden om een annuleringsverzekering van Univé te nemen. Deze polis kun je gebruiken wanneer blijkt dat je je reis niet meer kunt maken. Het voordeel van zo’n verzekering is dat je dan niet je reis hoeft af te blazen, maar dat je hem simpelweg kunt omboeken. Je verzekeraar betaalt dan namelijk de onkosten die je moet maken. Ook tijdens je reis is een annuleringsverzekering handig. Mocht je vervelend nieuws van bijvoorbeeld het thuisfront te horen krijgen, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om zo snel mogelijk weer terug naar huis te reizen. Je verzekeraar zal je dan bij alles helpen. Hoe handig is dat?

Je reisverzekering is het vangnet dat je nodig hebt op reis

Stel bijvoorbeeld dat je een mooie rondreis door Amerika wilt maken. Je bent dan in hoge mate afhankelijk van andere mensen en dus kan er ook zomaar iets fout gaan. Zorg er daarom altijd voor dat je een reisverzekering Amerika achter de hand hebt. Mis je een keer een verbinding, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar zodat je een extra nachtje ergens kunt verblijven. Heb je iets gegeten en voel je je ineens echt niet lekker meer? Ook dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om te horen wat ze voor je kunnen doen. Ze kunnen je vertellen naar welk ziekenhuis je kunt gaan en ze betalen ook de bijkomende kosten van je behandeling. Je eigen zorgverzekering betaalt namelijk maar een deel van de kosten. Alle bijkomende kosten zijn voor jouw rekening en die kunnen heel snel oplopen. Denk daarom niet dat een reisverzekering overbodig is, want je zult zien dat je er bijna niet zonder kunt wanneer het noodlot toeslaat. Het kost weinig, maar levert dus heel veel op.

Een verzekering op maat samenstellen is heel simpel

Als je je reisverzekering gelijk wilt regelen, kun je even naar de site van je verzekeraar gaan. Je zult zien dat je daar kunt kiezen uit een eenmalige of een doorlopende reisverzekering. Wat je nodig hebt, hangt af van je wensen. Ga je slechts een keer per jaar op vakantie? Dan is de eenmalige polis voldoende. Ga je regelmatig op pad, dan kan het fijner zijn om te kiezen voor de doorlopende verzekering. Deze polis sluit je eens per jaar af en vervolgens ben je het hele jaar voorzien van een goede reisverzekering. Check wel even voor je volgende reis of je optimaal gedekt bent, zo niet, dan kun je aanvullende opties nemen.