Je wilt graag naar de stad om een nieuwe garderobe in te slaan, maar je hebt te weinig geld of je moeder vind dat je nog genoeg in de kast hebt hangen. Een herkenbaar probleem? In dit artikel lees je verschillende tips om je oude kleding te verkopen.
Marktplaats of United Wardrobe?
De twee bekendste platformen om kleding en schoenen op te verkopen zijn Marktplaats en United Wardrobe. Beiden hebben voor- en nadelen. Zo loopt de in- en verkoop bij UW volledig via een organisatie, waardoor je ervan verzekerd bent dat jouw geld in veilige handen is en dat iemand het product pas krijgt als er betaald is. Een nadeel van UW is dat je bij de verkoop van een product 10% van het verkoopbedrag af moet staan aan de organisatie. Sinds kort zijn wel de verzendkosten voor de koper, waar deze kosten voorheen bij de verkoper lagen. Als je verkoopt via Marktplaats hoef je geen kosten af te staan, maar de verzendkosten zijn wel voor rekening van de verkoper. Daarnaast moet je zelf met de koper regelen dat het geld aankomt bij de verkoper.
Heb je juist zin in iets totaal anders? Met een Digitransfer hoodie bedruk je jouw eigen ontwerp gemakkelijk in hoogwaardige kwaliteit.
Maak duidelijke productfoto’s
Als je vervolgens gekozen hebt voor een bepaald platform, is het ook van belang dat je duidelijke productfoto’s maakt. In het geval van kleding en schoenen is het slim om foto’s te maken waarop je het product draagt. Zo kunnen potentiële kopers duidelijk zien hoe het product valt. Maak daarnaast ook foto’s van het kaartje aan de binnenkant en van het waslabel. Geef kopers zoveel mogelijk relevante informatie over het product. Mocht het product beschadigd zijn, laat dit dan ook duidelijk zien op de foto’s, zodat hier achteraf geen heibel over kan ontstaan.
Hoe bepaal je de prijs?
Het is voor een tweedehands item vaak lastig om de prijs te bepalen. Als het product nog helemaal nieuw en ongedragen is, kun je iets onder de originele prijs gaan zitten. Het hangt er natuurlijk nog wel vanaf of de koper of de verkoper de verzendkosten moet betalen. Als een artikel vaak gedragen is en niet meer nieuw is, kun je er vaak niet meer zo veel voor vragen. Bedenk ook goed wat jij zelf zou uitgeven aan een tweedehands, gedragen artikel van een ander. Daarnaast zit er natuurlijk ook een groot verschil tussen merkkleding en merkloze kleding.
Denk aan duurzaamheid en geef je kleding een tweede leven door kleine reparaties. Kleding repareren.