Met deze tips gaan spijkerbroeken langer mee

Spijkerbroeken die langer meegaan? Met deze tips gaat het lukken. Als je spijkerbroeken goed onderhoudt, kunnen ze zomaar jarenlang meegaan. Maar ja, dan moet je natuurlijk net weten wat te doen. Spijkerbroeken hebben de reputatie dat ze zo goed als onverslijtbaar zijn. Helaas is dat bij moderne varianten toch iets minder het geval. Op zoek naar betaalbare spijkerbroeken die wel onverslijtbaar zijn en lang meegaan? Kies dan bijvoorbeeld voor Brams Paris jeans op Broekenbinkie.com. Deze spijkerbroek vormt de parel in iedere kledingkast. Leren hoe je je nieuwe spijkerbroek het beste kunt behandelen? Wij geven je een aantal handige, praktische tips.

Zo onderhoud je je spijkerbroek

Spijkerbroeken wassen of niet wassen? Dat is de vraag. Laten luchten of binnenstebuiten keren: wat is nu wijsheid? Niet wassen van je spijkerbroek is het beste voor de levensduur. Lucht hem zoveel mogelijk. Als je spijkerbroek echt vies is, dien je hem te wassen bij een lage temperatuur. Was hem bovendien op een korte cyclus. Voeg bovendien kleurdoekjes toe aan de was: spijkerbroeken zijn notoir op het gebied van afgeven. Spijkerbroeken worden vaak intensief gebruikt. Het kan altijd zijn dat er een gat in ontstaat. Gelukkig is repareren met de juiste tips een koud kunstje. Vind een stuk denim dat met je eigen spijkerbroek overeenkomt, knip er een stuk af en stik het op het gat. Natuurlijk kun je ook naald en draad gebruiken. Welke methode van reparatie je ook kiest, je spijkerbroek heeft meteen een speels detail.

Nog meer praktische tips

Donkere spijkerbroek wassen in de wasmachine? Let er op dat deze extra snel afgeeft. Beperk dit door voor het wassen de broek eerst een half uurtje te laten weken in een mengsel van 50% water en 50% azijn. Een simpele vlek in de broek kun je met een stuk groene zeep te lijf gaan. Hierdoor hoef je de spijkerbroek niet meer in de wasmachine te stoppen. Als de broek niet meer fris ruikt, maar je geen last hebt van vlekken, kun je hem een nachtje in de vriezer leggen (ja, echt). Een groot deel van de bacteriën zal hierdoor afsterven. Tot slot raden we je aan de broek niet in de droger of op de verwarming te drogen. De warme lucht zal de stof van de broek beschadigen, waardoor hij minder lang meegaat.