3 x bijzondere vechtsporten in Nederland

Naast het populaire kickboksen bestaan er nog meer bijzondere vechtsporten. Denk hierbij aan aikido, judo, karate, Kung Fu of taekwondo. Elke vechtsport kent zijn eigen regels, materialen en gedragingen. In dit blog lichten we drie bijzondere vechtsporten uit. Je leest over belangrijke kenmerken van de sport en welke kleding en materialen je nodig hebt bij het beoefenen van een bepaalde vechtsport. 

Aiki-Budo Sport

Aiki-Budo Sport is al sinds 1979 dé leverancier van vechtsport materialen in Amsterdam en omstreken. Voorheen lag de nadruk op traditionele budosporten. Kick- en thaiboxing was toen net in opkomst. Begin jaren ’90 begon Aiki-Budo met de verkoop van karate- en judopakken. Later werden hier bokshandschoenen en overige accessoires aan toegevoegd.

Aikido

Aikido wordt ook wel gezien als een vechtkunst. In de traditionele aikido worden ook geen wedstrijden gehouden. Men valt zelden aan bij deze sport. De technieken zijn bedoeld als verdediging. Tijdens aikido draagt men een stevig aikido pak, bestaande uit een broek, jas en band. Naast de training van worpen en technieken, maakt men gebruik van een houten zwaard, een staf en een houten mes.

Judo

Judo onderscheidt zich van alle andere vechtsporten, omdat het de enige Japanse Martial Arts is die is toegetreden tot de Olympische Spelen. Judoka’s dragen judopakken bestaande uit een witte katoenen broeken en een jas die door een band bij elkaar wordt gehouden. Tijdens wedstrijden op hoog niveau draagt de ene judoka een wit pak en de ander een blauw pak, zodat het publiek en de scheidsrechter de sporters uit elkaar kan houden.

Karate

Karate is een bekende Japanse vechtsport. Er is een grote groep die wedstrijden speelt en daarnaast legt een groep zich toe op het trainen. De zogenaamde karate-ka’s dragen een karatepak en een aantal beschermers voor handen, voeten, benen, mond en body. Bij officiële wedstrijden van de World Karate Federation moeten de beschermers zijn goedgekeurd door de Federation. De juiste beschermers zijn te herkennen aan het WKF Approved-logo op de beschermers.

Geef een reactie