5 manieren om een zo simpel mogelijk leven te leiden

Welke doelen streef je in het leven na? Het is interessant om deze vraag aan pakweg 100 mensen te stellen. De kans is namelijk groot dat je talloze verschillende en uiteenlopende reacties krijgt. Sommige mensen hebben een bepaald materialistisch doel, terwijl andere mensen een specifieke bijdrage aan de maatschappij willen leven.

Ook zijn er mensen die aangeven dat ze zo simpel mogelijk willen leven. Een zo simpel mogelijk leven brengt zo min mogelijk kopzorgen met zich mee. Zeer wenselijk met het oog op de gevolgen van mentale klachten. Is dit voor jou ook voldoende reden om een zo’n simpel mogelijk leven na te streven? Met onderstaande 5 manieren krijg je dit simpele leven snel voor elkaar.


Ruim je huis volledig op 

De eerste tip is om je huis volledig op te ruimen. Des te minder spullen je in je woning hebt, des te minder kopzorgen je hebt. Spullen die je niet hebt, kunnen immers ook niet kapotgaan.

Zorg daarom voor een opgeruimd en minimalistisch huis. Zou je dit nog verder door willen trekken? Dan kun je ook voor een compleet minimalistische inrichting gaan.

 

Hou je vaste kosten laag

Hou je vaste kosten zo laag mogelijk, indien je zo simpel mogelijk wilt leven. Lage vaste lasten brengen immers nooit kopzorgen met zich mee. Je geniet hiermee van innerlijke rust en dit draagt bij aan het simpele leven.

Je kunt op meerdere manieren je kosten zo laag mogelijk houden. Zo is elk jaar van zorgverzekering overstappen een prima optie. Ook zou je al je abonnementen kritisch moeten bekijken. Je kunt met zowel de abonnementen als met de ziektekostenverzekering al behoorlijk veel geld besparen.

 

Geniet van kleine dingen in het leven

Bij een simpele leefstijl horen geen dure auto’s, dure horloges of andere dure materialistische dingen. Bij een gebrek aan dergelijke zaken ga je juist van de kleine dingen in het leven genieten. De prachtige vlinder in je tuin. Of de opkomst van de zon op een prachtige winterochtend. Deze kleine dingen zorgen voor veel geluk in het leven, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

 

Eis niet te veel van jezelf

Het lijkt mens eigen te zijn om veel te eisen. Veel mensen eisen dingen van de mensen om hen heen, maar ook van zichzelf. Als je veeleisend bent, komt dit je geluk niet ten goede. Je maakt je in dat geval veel sneller druk om dingen. Ook ben je minder gelukkig met jezelf. Dat hoort absoluut niet bij een zo simpel mogelijk leven. Eis daarom niet te veel van jezelf.

 

Informeer de mensen om je heen 

Heb je de wens om een zo’n simpel mogelijk leven te leiden? Informeer de mensen om je heen hier dan over. Geef aan wat je precies voor ogen hebt en wat de meerwaarde hiervan voor jou is. Als je dit duidelijk aan hen kenbaar maakt, merk je direct veel acceptatie op. Sterker nog: de mensen om je heen gaan je helpen om zo simpel mogelijk te leven.