Wat is de juiste verzekering voor jouw huis?

Een woning verzekeren hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet wel weten waar je op moet letten. Wil je alles uit je verzekering halen, dan is het belangrijk om maatwerk te nemen. Dat betekent dat niet iedereen met dezelfde woonverzekering eindigt. Dat kan het lastig maken om te bepalen wat je nodig hebt; wat je buren hebben afgesloten qua woonverzekering, kan precies zijn wat jij niet nodig hebt, terwijl jullie toch in gelijksoortige huizen wonen. Wij laten je daarom zien hoe je tot de ideale woonverzekering voor jouw woonsituatie kunt komen.

 

De basis

Een woonverzekering bestaat uit twee verschillende verzekeringen: de inboedelverzekering en de opstalverzekering. De inboedelverzekering is de basis van een goede woonverzekering en dit pakket kun je dus altijd afsluiten. Sterker nog; we raden je ten zeerste aan om dit ook te doen, omdat je met dit pakket heel veel problemen kunt voorkomen. Bovendien heeft iedereen een inboedel en deze is het altijd waard om te verzekeren. Mocht er een keer iets gebeuren waardoor je schade aan je spullen oploopt, dan kun je contact opnemen met je verzekering om de schade te verhalen. Ook wanneer je denkt dat je spullen niet veel waarde hebben, is een inboedelverzekering belangrijk. Je moet namelijk ook in staat zijn om al je spullen in een keer te vervangen, mocht je bijvoorbeeld slachtoffer geworden zijn van een grote woningbrand. Tot slot is het ook goed om te weten dat je inboedelverzekering ook hulp biedt wanneer je slachtoffer geworden bent van cybercrime.

 

Heb je meer nodig?

Niet iedereen heeft voldoende aan een inboedelverzekering. Als je namelijk de eigenaar bent van de woning waar je in woont, dan moet je ook nog een opstalverzekering voor je huis toevoegen. Met deze verzekering kun je de schade die je aan je woning zelf opgelopen hebt, herstellen. Je verzekeraar maakt namelijk onderscheid tussen de woning zelf en de spullen die je in je pand hebt staan. Heb je als woningeigenaar dus alleen een inboedelverzekeraar, dan ben je niet goed verzekerd en loop je grote risico’s. Zorg er daarom altijd voor dat je een compleet pakket woonverzekeringen afsluit. Mocht het gebeuren dat je woning zo sterk beschadigd raakt dat je er tijdelijk niet meer in kunt verblijven, dan kun je je woonverzekering ook gebruiken om je tijdelijke onderkomen mee te betalen. Je merkt het: een woonverzekering is alles wat je hoopt te hebben wanneer je met tegenslag te maken hebt gekregen.

 

Sluit je verzekering online af

Nu je eenmaal weet wat je nodig hebt om een goede woonverzekering af te sluiten, is het tijd om spijkers met koppen te gaan slaan. Je kunt je woning verzekeren Univé door simpelweg naar de site van deze verzekeraar te gaan en daar je verzekeringen te selecteren. Met een paar klikken op je muis heb je dan vandaag nog een goede woonverzekering. Wat je ook doet, kijk altijd of je meerdere verzekeringen bij een partij kunt afsluiten, dit leidt namelijk bijna altijd tot mooie kortingen.