Met deze 5 tips voel jij je veilig in huis

Nu ons land langzaam van het slot gaat, verwacht de politie dat het aantal inbraken zal verdubbelen. Reden genoeg om de beveiliging van je woning eens goed onder handen te nemen. We delen vijf makkelijke manieren waarmee je je huis een stuk beter kunt beveiligen, waaronder het plaatsen van een slim alarm in huis.

Tip 1: Installeer een goed alarm

Met een intelligente alarminstallatie wordt er dag en nacht over je woning gewaakt. Wel zo geruststellend. Tegenwoordig zijn er allerlei geavanceerde modellen op de markt, zoals een systeem dat automatisch in- en uitschakelt en tevens huisdiervriendelijk is. Daarmee is de kans op vals alarm kleiner. Bovendien kun je veel moderne systemen gewoon via een app op je mobiel bedienen.

Tip 2: Plaats een beveiligingscamera

Kies bij voorkeur voor een alarmsysteem met minstens één beveiligingscamera. Vooral als je afgelegen woont is dit een goed middel om dieven extra af te schrikken. Sommige systemen kun je uitbreiden met draadloze binnencamera’s die beelden in HD-kwaliteit vastleggen.

Tip 3: Loop je buitendeuren na

De helft van alle inbraken gebeurt via één van de buitendeuren. Alleen al het beter beveiligen van je deuren kan daarom ontzettend veel effect hebben. Vervang oude sloten door goedgekeurde sloten en plaats aanvullende beveiligingsmiddelen zoals een meerpuntsslot, een anti-inbraakstrip en een veiligheidscilinder op de voordeur. De achterdeur is meestal inbraakgevoeliger, voorzie deze van een dievenklauw.

Tip 4: Check het hang- en sluitwerk

Loop ook al het hang- en sluitwerk na op je ramen. Vergeet eventuele bovenverdiepingen niet en zorg dat het wc-raampje niet zomaar kan worden ingetikt. Dieven wurmen zich graag naar binnen via ingangen die slecht beveiligd zijn, zoals een garagedeur, een lichtkoepel of een schuifpui. Een uitbouw of erker maakt het vaak een stuk makkelijker om via een bovenverdieping binnen te dringen. Zorg daarom dat ook hier het hang- en sluitwerk op orde is.

Tip 5: Verlicht je huis

Voorkom dat inbrekers ongestoord hun gang kunnen gaan door alle buitendeuren, het tuinpad en donkere hoekjes rondom je huis goed te verlichten. Stel de verlichting naar buiten af en kies bij voorkeur voor buitenlampen met een bewegingssensor.