Kennismaking met de voor- en nadelen van houten jaloezieën

Van alle jaloezieën die er op de markt zijn terug te vinden zijn houten jaloezieën wellicht veruit de populairste. Mensen die kiezen voor jaloezieën als binnenzonwering, kijken in de richting van exemplaren die zijn gemaakt van hout. Daar zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. Houten jaloezieën zien er namelijk niet alleen erg gezellig uit, daarnaast beschikken ze ook nog eens over een prima isolatiefactor. Bent u ook van plan om gebruik te maken in uw woning van jaloezieën die zijn gemaakt van hout? Dan zijn er echter ook enkele nadelen om rekening mee te houden! 

De interessante voordelen van houten jaloezieën 

Het moet gezegd dat er inderdaad heel wat interessante voordelen verbonden zijn aan het gebruik van houten jaloezieën in uw woning. In eerste instantie is het zo dat deze jaloezieën er uitstekend in slagen om de lichtinval in uw ruimte te regelen. Dat lijkt voor de hand liggend, maar er zijn ook jaloezieën waarbij dit heel wat minder vanzelfsprekend is. Op praktisch vlak mogen de jaloezieën zich dan ook ongetwijfeld tot één van de beste vormen van zonwering op de markt rekenen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat houten jaloezieën er ook om bekend staan over een prachtige uitstraling te beschikken. 

Veel mensen kijken bij het kopen van jaloezieën van hout niet alleen maar naar de praktische voordelen. Ze letten ook op de uitstraling waarover ze beschikken. Van houten jaloezieën is bekend dat ze in principe in elke stijl van interieur tot hun recht kunnen komen. Heeft u dus met andere woorden gekozen voor een landelijke of klassieke uitstraling? In beide en nog zoveel meer andere gevallen kunt u het kopen van jaloezieën van hout zeker overwegen. Deze jaloezieën brengen niet alleen op thermisch, maar ook op akoestisch vlak voordelen met zich mee. Ook dit is uiteraard interessant om rekening mee te houden.

Wees ook aandachtig voor de potentiële nadelen

Van alle jaloezieën die op de markt zijn terug te vinden dient er te worden vastgesteld dat houten exemplaren net wat minder eenvoudig te onderhouden zijn. Zeker wanneer je ze gaat vergelijken met aluminium evenals kunststof jaloezieën zijn de houten exemplaren een stuk minder onderhoudsvriendelijk. Kan je daar mee leven? In dat geval is er eigenlijk geen enkele reden om ze niet in huis te halen!

Met welke kosten moet u rekening houden?

De kosten die voor deze jaloezieën in rekening worden gebracht zijn in de praktijk altijd afhankelijk van de grootte waar de jaloezieën over beschikken. De traditionele lamelbreedtes zijn in principe 25, 35, 50, 65, 68, 70 en 75 millimeter. Het spreekt voor zich dat het ook mogelijk is om er voor te kiezen om jaloezieën op maat te laten maken. In het bijzonder wanneer je beschikt over ramen die niet over standaard afmetingen beschikken is het de moeite waard om te kijken in de richting van een maatwerk oplossing. Kijk direct op de website van Doehetbudget | Raamdecoratie voor een ruim aanbod houten jaloezieën op maat.

Geef een reactie