De 6 grootste voordelen van PVC vloeren

Ben je op jacht naar een nieuwe vloer? Op het gebied van vloeren zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit begint natuurlijk bij het materiaal. Eén van de beste vloersoorten op de markt is de PVC vloer. PVC vloeren combineren de beste eigenschappen van authentieke houten vloeren met die van praktische laminaatvloeren. Deze vloeren worden steeds populairder en wij zien wel waarom. Daarom zetten we in dit artikel de zes grootste voordelen van PVC vloeren op een rijtje.

1) Prijs/kwaliteitsverhouding

PVC staat over het algemeen bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Kies je voor een massief houten vloer, dan kies je vooral voor kwaliteit. Kies je voor laminaat, dan is de prijs wel aantrekkelijk, maar is de kwaliteit minder. PVC zit hier eigenlijk precies tussenin: vloeren van dit materiaal zijn én kwalitatief erg goed én gunstig geprijsd.

2) Authentieke uitstraling

Voor een vloer met een echt natuurlijke en authentieke uitstraling hoef je allang niet meer alleen voor hout te kiezen. Je moet tegenwoordig wel heel goed getrainde ogen te hebben om PVC van massief hout te kunnen onderscheiden. Een goede PVC vloer tilt de sfeer van je woning echt naar een hoger niveau.

3) Talloze mogelijkheden

Wat voor uitstraling je ook in je hoofd hebt voor je nieuwe vloer, met een PVC vloer kun je hem gegarandeerd creëren. Dit type vloer is namelijk in talloze soorten, maten, kleuren en designs beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een hele lichte of juist een erg donkere kleur, of een mooi visgraatpatroon. 

4) Onderhoudsvriendelijk

Of je het nu leuk vindt of niet, een vloer zal je goed moeten behandelen om hem in een goede staat te houden. Gelukkig is PVC erg onderhoudsvriendelijk. Een schoonmaakbeurt bestaande uit stofzuigen en dweilen is eens in de zoveel tijd al voldoende.

5) Duurzaam

Ben je op zoek naar een duurzame vloer, dan is een PVC vloer ook een uitstekende keuze. Je kunt er tientallen jaren van genieten, mede dankzij de slijtvastheid en waterbestendigheid. En doordat je niet gauw een nieuwe vloer nodig hebt, zijn PVC vloeren ook nog eens goed voor het milieu.

6) Combineerbaar met vloerverwarming

Vloerverwarming is een luxe die men er graag bij heeft. De meeste PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, dus van koude voeten zal je geen last meer hebben.

Geef een reactie