De nieuwe, duurzame en stoere woontrends voor 2020

Onder meer aardetinten, jungle behang en een stoere industriële inrichtingen zagen we terug tussen de woontrends van 2019. Ondertussen staat het nieuwe jaar al bijna voor de deur en blikken we vooruit op de nieuwste woontrends voor 2020. Wat kunnen we het komende jaar verwachten op het gebied van styling en interieur en wat zijn onze woonwensen in 2020? Jij gaat goed voorbereid het nieuwe jaar in, want wij blikken alvast vooruit op de nieuwste woontrends!

Kleur creëren met poederroze

De afgelopen jaren zijn we steeds vaker natuurlijke materialen gaan toepassen in huis. Denk bijvoorbeeld aan wol, marmer, hout en jute. Het komende jaar voegen we aan die natuurlijke materialen graag warme kleuren toe. Met name roze zal in 2020 ontzettend populair worden in ons interieur. Geen felroze kleuren, maar meer subtiele tinten zoals poederroze. Combineer deze kleur met gouden accenten voor een nog krachtigere en luxe uitstraling.

Duurzaamheid centraal

Bedrijven en consumenten hebben steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Niet klakkeloos consumeren en produceren, maar rekening houden met mens, milieu en dier. Ook in ons interieur zien we dit thema terug en de verwachting is dat dit in 2020 alleen maar toe zal nemen. Zo willen we weten waar onze meubels en accessoires geproduceerd zijn en kiezen we het liefst voor duurzame producenten. Ook kiezen we steeds vaker voor ambachtelijk vervaardigde stukken, omdat veel mensen klaar zijn met massaproductie. Ook kiezen voor vintage items of het zelf opknappen en hergebruiken van oude stukken is in 2020 populairder dan ooit. 

Combineer stoere materialen met warme kleuren

Zagen we in 2018 en 2019 nog veel volledig industrieel ingerichte ruimtes: in 2020 is er ook weer ruimte voor warmte. Combineer een strak interieur met een design gietvloer bijvoorbeeld met een comfortabele loungebank in een warme tint. Het gebruik van contrasterende materialen en kleuren om een geriefelijk interieur te creëren sluit mooi aan bij de nieuwe woontrends in 2020. 

Een functionele inrichting

Nederland wordt steeds voller en zeker in de Randstad wonen we daardoor steeds kleiner. We zien hierdoor steeds meer slimme woonoplossingen, die het mogelijk maken om in een klein appartement nog steeds erg comfortabel te wonen. De nadruk ligt daarbij dus niet alleen op design, maar vooral ook op functionaliteit. Klein wonen is noodgedwongen hot in 2020. Hierdoor komt het toepassen van tiny house oplossingen in ons normale interieur steeds vaker voor. Stapelbedden, inklapbare tafels en slaapbanken: ze krijgen het komend jaar steeds vaker een plekje in ons interieur. 

Geef een reactie