Je kantoor duurzaam inrichten? Zo doe je dat!

Als je een kantoor gaat inrichten, is het belangrijk om ook rekening te houden met duurzaamheid. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om op een milieuvriendelijke manier je kantoor in te richten. In dit blogartikel geven we je een aantal tips om duurzaamheid te integreren in de inrichting van je kantoor.

Refurbished meubels

Een goede manier om duurzaamheid te bevorderen is door te kiezen voor refurbished meubels. Dit zijn meubels die zijn opgeknapt en een tweede leven hebben gekregen. Hierdoor hoef je geen nieuwe meubels te kopen, wat scheelt in de productie van nieuwe materialen. Daarnaast zijn refurbished meubels vaak van goede kwaliteit en kunnen ze nog jaren mee, zoals bijvoorbeeld de meubels van Vepa. Er is een breed assortiment aan  refurbished kantoormeubilair van hoge kwaliteit te vinden, en het is zeker de moeite waard om eens te bekijken wanneer je je kantoor duurzaam wil inrichten.

Je eigen energie opwekken

Een duurzaam kantoor kan niet zonder duurzame energie. Natuurlijk kan je kiezen voor een energiecontract voor groene stroom, maar nog mooier is een eigen energievoorziening.

Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak, het gebruik van energiezuinige verlichting en het gebruik van energiebesparende apparatuur. Op deze manier wek je zelf energie op en verbruik je minder energie uit het elektriciteitsnet. Met deze duurzame energievoorziening draag je bij aan een groen kantoor en heb je ook nog eens een lagere energie rekening!

Raambekleding maakt het af

Tot slot is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de raambekleding in je kantoor. Dit is iets wat een hoop mensen over het hoofd zien, maar de juiste raambekleding zorgt niet alleen voor een goed uitziend kantoor. Het kan ook bijdragen aan hoe duurzaam je omgaat met energie en vooral kan het ervoor zorgen dat je bespaart op verwarmings- of verkoelingskosten. Denk hierbij aan zonwerende gordijnen of jaloezieën die de warmte buiten houden in de zomer en binnen in de winter. Ook zijn er raambekledingsopties gemaakt van gerecyclede materialen. Deze duurzame opties zijn goed voor het milieu, goed voor de portemonnee en dragen bij aan de uitstraling van het kantoor.

Kortom, duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het inrichten van een kantoor. Door te kiezen voor refurbished meubels, het opwekken van eigen energie en het gebruik van duurzame raambekleding, kun je op een milieuvriendelijke manier je kantoor inrichten. En mocht je er zelf toch niet helemaal uitkomen, dan kan je ook denken aan projectinrichting. Hierbij hoef je niet zelf alle keuzes te maken, maar wordt in samenwerking met jou besloten wat de beste keuzes zijn voor je kantoor. In dit geval weet je in ieder geval zeker dat je een mooi, duurzaam kantoor krijgt wat helemaal in jouw smaak is ingericht.