Dit moet je niet doen bij het kopen van een hond

Bijna iedereen is gek op honden, voor veel mensen is het, het ideale huisdier. Daarom worden honden vaak massaal aangeschaft. Helaas gaat dit ook heel vaak fout. Er worden te snel honden aangeschaft, die weer verdwijnen in het asiel. Of er ontstaan gedragsproblemen bij de honden waardoor er problemen ontstaan binnen het gezin. Het is daarom heel belangrijk om op de hoogte te zijn van bepaalde dingen en niet alleen de goede en leuke dingen te zien van een hond of puppy maar ook zeker de minder leuke dingen. Er zijn heel veel dingen waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een hond maar ook heel veel dingen die je juist niet moet doen. Met de juiste informatie en tips, kun je de juiste keuze maken bij het aanschaffen van een hond.

Don’t 1: te snel handelen

Het domste wat iemand kan doen bij het aanschaffen van een huisdier, is te snel overgaan tot het kopen ervan. Waardoor er niet goed over nagedacht is en het baasje te weinig goede informatie heeft om voor de hond te zorgen. Denk daarom altijd minimaal een maand na voordat je een hond aanschaft. Iedereen wilt graag zo’n lieve puppy als we hem zien, maar doen eigenlijk een impuls aankoop. Laat daarom het idee goed bezinken. Denk ook vooral aan de minder leuke kanten van een hond en wuif deze niet weg. Denk hierbij aan het minimaal 3 of 4 keer per dag wandelen met de hond, ook met slecht weer. Ook vakanties en dagjes weg worden lastiger, je moet iemand vinden waar je hond terecht kan. Het hebben van een puppy kan ook minder leuke kanten hebben. Puppy’s hebben veel ongelukjes, je zal veel op moeten ruimen in de puppy periode ook moet je rekening houden met veel kapotte schoenen en spullen.

Don’t 2: Je niet informeren

Een andere veelgemaakte fout is, je niet goed informeren over het huisdier dat je wilt gaan kopen. Iedereen denkt wel te weten hoe je voor een hond moet zorgen, maar toch kan dit tegenvallen. Het gaat verder dan het kopen van hondenvoer en een mandje. Het is bij honden heel belangrijk je heel goed te informeren over het ras dat je gaat kopen. Lees je eerst erg goed in over het ras en kijk video’s op internet. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, als de hond gaat groeien. Sommige honden hebben ook veel meer beweging nodig dan andere. Een sportieve Jack Russel op een klein flatje kan bijvoorbeeld een slechte combinatie zijn. Informeer je dus goed en schaf de hond aan die bij je past.

Don’t 3: Verkeerde fokker

Het is heel erg belangrijk om goed te onderzoeken, waar je de hond aanschaft. Er zijn enorm veel louche en verkeerde fokkers, die niet goed zijn voor de honden die ze fokken. Wanneer je bij deze fokkers koopt houdt je deze praktijken in stand. Deze honden komen vaak uit het buitenland, uit fok schuren. Dit zijn fok plaatsen waar de vrouwen hondjes constant nestjes moeten krijgen. De honden van deze fokkers worden niet gecontroleerd op ziektes en hebben vaak erfelijke aandoeningen. Waardoor je later met hoge dierenarts kosten kan komen te zitten.