Duurzaam fashion label ECOALF: mode voor de toekomst

Na de geboorte van zoon Alfredo, waar het merk naar is vernoemd, begon eigenaar Javier Goyeneche na te denken over de wereld die hij achter zou laten voor de volgende generatie. Duurzaam fashion label ECOALF werd opgericht in 2009. Het idee was om een volledig duurzaam modemerk te creëren. Door de integratie van baanbrekende technologie creëert ECOALF kleding en accessoires die volledig uit gerecycleerde materialen bestaan, zonder dat je dit eraan afziet uiteraard. ECOALF is het modemerk voor toekomstige generaties.

ECOALF Foundation

De ECOALF Foundation is een non-profit organisatie met als belangrijkste doel om de terugwinning van afvalstoffen te bevorderen, zodat ze deze kunnen recyclen. Hiermee voorkomen zij schadelijke gevolgen voor het milieu, door de ontwikkeling en toepassing van nieuwe wetenschappelijke en technologische kennis. De visie van het merk is het stoppen van onzorgvuldig gebruik van natuurlijke hulpbronnen. De missie luidt: de eerste generatie gerecyclede producten creëren met dezelfde kwaliteit en hetzelfde design als de beste niet-gerecyclede producten.

Verkooppunten duurzaam fashion label ECOALF

Duurzaam fashion label ECOALF heeft verschillende fysieke winkels in grote steden, zoals: Madrid, Berlijn, Barcelona, Amsterdam en Malaga. Uiteraard heeft ECOALF ook een eigen webshop, waarop je alle producten kunt bestellen. Je mag jouw bestelling binnen veertien dagen gratis retourneren.

Gerecycled materiaal

Verspilde grondstoffen als materiaal gebruiken, vermindert het verbruik van natuurlijke hulpbronnen. ECOALF maakt van de resten een hoogwaardige grondstof, waardoor de verspilling van het materiaal gereduceerd wordt. In de meeste processen maakt ECOALF gebruik van mechanische recycling: de meest duurzame vorm van recycling.

Het assortiment van ECOALF

ECOALF heeft een groot assortiment aan kleding, schoenen en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. Het merk verkoopt onder andere jassen, vesten, truien, t-shirt, jurken, rokjes, tassen, schoenen en slippers.

Duurzaam Fashion Label ECOALF

Geef een reactie