Duurzaam drukwerk bestellen voor jouw business?

Bedrijven worden steeds bewuster van hun ecologische voetafdruk. Daarbij hoort ook het verminderen van ‘waste’ en duurzamer handelen ten aanzien van de promotiemiddelen. En zelfs iets meer betalen is daarbij geen probleem. Gelukkig zijn er inmiddels groene oplossingen voor het printen van je promotiemateriaal waardoor je als bedrijf je duurzame uitstraling zelfs kunt laten zien op je drukwerk.

Zakelijk drukwerk van olifantenpoep!

Jazeker. Je leest het goed. Olifantenpoep (en ook nijlpaard mest) wordt tegenwoordig gebruikt bij de productie van papier. Gecombineerd met resten van landbouwafval levert dit een mooi, lichtbruin papiersoort op dat je voor meerdere toepassingen kunt gebruiken. Van het zwaardere papier laat je bijvoorbeeld visitekaartjes en folders drukken. Maar ook verpakkingen voor voedsel of papieren draagtassen kun je hiervan produceren. Natuurlijk voorzien van een bedrukking met je logo.

Zelfs je corporate jaarverslag, informatiebrochure en folders kun je van dit materiaalsoort laten bedrukken. Het is beschikbaar in verschillende diktes zodat het voor bijna elk product te gebruiken is.
Dit materiaalsoort laat zich uitstekend recyclen met ander oud papier waardoor je het ook nog een derde leven kunt geven.

Grootformaat prints van recyclebaar materiaal

Veel materiaalsoorten kunnen tegenwoordig gerecycled worden waardoor je het een tweede leven geeft. Dit verminderd de grondstofwinning en is dus beter voor het milieu. Heel leuk allemaal maar wat voor een print gaat er eigenlijk op. De meeste prints zijn op basis van UV inkten en daardoor lood dragend en dus niet zo fraai om te laten recyclen. Bovendien kunnen sommige materialen ook nog PVC dragend zijn wat het recyclen ook niet veel makkelijker maakt. Echter is er nu een banner soort dat volledig recyclebaar is en geprint wordt met inkten op waterbasis. Heel goed recyclebaar dus. Zo kun je met een gerust hart bijvoorbeeld vlaggen drukken. Zorg er wel voor dat je ze aan het einde van hun leven netjes in de recyclebak gooit!

Vegan stickers!

Ook voor de echte vegan lovers is er een product waarmee je onbeperkt stickers kunt plakken door de hele stad. Normaal gesproken worden er dierlijke bestanddelen gebruikt voor de productie van stickers. In dit geval zijn die volledig uitgesloten. Laat deze vegan stickers drukken voor je bedrijf waarbij je deze lifestyle hoog in het vaandel hebt staan.