Deze wijnen kende je misschien nog niet

Over wijn wordt soms een beetje uit de hoogte gedaan. De realiteit is dat werkelijk iedereen kan genieten van een goede wijn. Je hoeft geen kenner te zijn om een mooi flesje te kopen en ervan te genieten. We geven je graag een paar namen van streken, merken en mooie wijnen om je vooruit te helpen. Houd je kladblok maar vast gereed, voor als je binnenkort wat te vieren hebt.

Wijn uit Brunello

Dat Frankrijk allang niet meer het enige land is waar men goede wijnen kan maken, laat Italië wel zien. Uit de streek Brunello komen de meest bijzondere wijnen. Denk bijvoorbeeld aan de Campo di Marzo, die in 2019 zijn primeur maakte. De wijngaarden van onder meer Boutique Winery Il Valentiano brengen ons Brunello wijn in moderne stijl, met een rijping van 24 tot 36 maanden, op Frans eikenhout. Aha! Toch een vleugje Frankrijk.

De wijn die hier vandaan komt, is meestal nootachtig, rokerig, aards, donker en rijp. Perfect voor de liefhebbers van complexe, krachtige en volle wijnen. En regelmatig in de aanbieding bij de betere wijnwinkel. Dat is dan ook weer mooi meegenomen.

De lekkerste wijnen van de Loire

De Loirevallei is rijk aan schatten als het gaat om lekkere wijnen. Loire wijn werkt betoverend. Het is smaakvol, karakteristiek en kent een rijke wijntraditie. Diversiteit, kwaliteit en elegantie zijn de sleutelwoorden van deze wijnstreek. Een bijkomend voordeel is dat de wijnen die hier vandaan komen, verrassend betaalbaar zijn.

De bekende merken en soorten zijn onder meer Domaine du Salvard Delaille, Touraine en Cheverny Blanc. Deze wijnen worden gekenmerkt door een sappig smaakspel met veel harmonie, frisse zuren en aantrekkelijke tonen. Houd je van Chardonnay en Sauvignon blanc, dan zit je met een wijn uit de Loire in Frankrijk al snel goed. Je kunt er eigenlijk geen miskleun mee maken.

Amerika als wijnland?!

Je zou het niet denken, maar ook in Amerika wordt wijn gemaakt. Om precies te zijn, in Oregon. Een waar juweeltje voor liefhebbers van vloeiende en elegante wijnen. We noemen het al ‘Bourgogne van de Nieuwe Wereld’. Oregon ligt aan de westkust van het land. Het profiteert van de warme zomers, waarbij pinot noir, chardonnay en riesling perfect kunnen worden gemaakt.

Fris, subtiel en elegant: zo smaakt Amerika. Haal eens een flesje uit Oregon en proef het verschil met Europa. Amerika is misschien onbekend en onbemind als wijnland, maar als je eenmaal kennis hebt gemaakt met de wijnen die hier vandaan komen, vergeet je Frankrijk, Spanje en Italië spontaan eventjes.