Grotten Limburg: Breng een bezoek aan MergelRijk

Grotten Limburg: Een bezoek aan MergelRijk

Grotten Limburg, een unieke ervaring voor jong en oud. MergelRijk is de attractie om de Limburgse grotten te verkennen en te leren over de manier waarop ze zijn ontstaan en hoe ze worden onderhouden. De grotten worden ook wel groeves genoemd. Deze groeves zijn een interessante attractie tijdens een bezoek aan Valkenburg. MergelRijk in Valkenburg is een van de mooiste grotten die Limburg kent. Je kunt bij MergelRijk miniaturen en beelden van mergel bekijken, zoals de Nachtwacht van Rembrandt.
Grotten Limburg MergelRijk

Hoe zijn de grotten in Limburg ontstaan?

De grotten zijn ontstaan doordat blokbrekers mergel wonnen voor de bouw van woningen en gebouwen in de omgeving van Limburg. Zo is ook het treinstation van Valkenburg gebouwd. De grotten zijn dus niet natuurlijk ontstaan, maar ze zijn gecreëerd. In Limburg vind je verschillende grotten, genaamd: Maastricht Underground, Steenkolenmijn Valkenburg, Cauberg Cavern, de Fluweelengrot Maastricht en MergelRijk. De Grotten van Limburg zijn stuk voor stuk een bezoekje waard tijdens je verblijf in Limburg.

Een dagje uit in Valkenburg

In MergelRijk Valkenburg kom je door middel van interactieve schermen meer te weten over de grotten van Limburg en de natuur eromheen. Kinderen krijgen de mogelijkheid om fossielen te zoeken en ze leren hoe grotchampignons worden gekweekt. Tevens kunnen ze deelnemen aan een speurtocht, waarvoor ze achteraf een diploma krijgen. Tijdens je bezoek mag je zelf een stuk mergel bewerken en dit meenemen als souvenir. Je kunt in groepsverband deelnemen aan de mergelworkshops. Voor de volwassenen is er een Kijk-Doe-Proef & Wandelarrangement waarbij je leert over de grotten en kunt genieten van een stuk Limburgse vlaai en een kop koffie.

Overige activiteiten in MergelRijk

Het is mogelijk om een kinderfeestje te geven in Grotten Limburg. MergelRijk biedt de mogelijkheid voor bedrijfsuitjes, bruiloften, vrijgezellenfeesten en schooluitjes. De grot beschikt over de enige ondergrondse trouwzaal van Nederland. De grotten zijn op hun allermooist met kerst. Mooie versiering en sfeervolle verlichting maken de grotten absoluut een bezoek waard. Voor een weekendje weg is Valkenburg dus een hele goede optie. Lees meer over mergelgrotten bij VVV Zuid-Limburg.

Geef een reactie