Ballonvaart over Barneveld: ontdek de Gelderse Vallei van bovenaf

Barneveld staat natuurlijk met uitstek bekendom de pluimveeteelt én -handel. Je zult heel wat boerenbedrijven zien als je eenmaal boven deze Gelderse gemeente vaart. Zo ook het Nederlands Pluimveemuseum en wat denk je van de Barneveldse eiermarkt? Maar varen we met een ballonvaart alleen maar cirkeltjes boven de dorpskern? Nee, we laten ons meevoeren door de wind om zo de hele omgeving van Barneveld te ontdekken!

Ballonvlucht Lunteren – Ongeëvenaarde ballon vaart gestart in Barneveld

Ben jij opgegroeid in De Koot, de Vogelbuurt of misschien wel de Bloemenbuurt? Of juist in De Lors of de Staatsliedenwijk? Dan ken jij Barneveld op je duimpje! Bekijk de plek waar je altijd hebt gewoond, gewerkt of naar school ging -of misschien nog steeds wel- eens van bovenaf. Dat geeft namelijk een heel nieuw perspectief aan jouw vertrouwde leefomgeving! 

Wie denkt aan Barneveld, denkt aan kippen. Heel veel kippen. Maar Barneveld heeft, naast kilometers pluimvee-boerderijen, nog veel meer om te ontdekken! Denk aan het Pluimveemuseum, waar de pluimvee-industrie centraal staat. Het oude centrum van Barneveld met haar beroemde kerktoren, het Schaffelaartheater en de voormalige Grebbenlinie. Maar ook de prachtige natuur die Barneveld en haar omgeving rijk is, gaan we tijdens jouw unieke ballonvaart ervaren!

Het groen van Park de Hoge Veluwe en de Gelderse Vallei zijn adembenemend vanuit de lucht.  

Ballonvaart tijdens het ballonfiësta in Barneveld

Wist je dat de gemeente Barneveld jaarlijks een groot ballonfeest organiseert? Elk jaar wordt er in de lente of de zomer op de Koewei een unieke belevenis voor jong én oud georganiseerd. Gemiddeld worden er dan zo’n 30 luchtballonnen opgelaten. Naast de ‘gewone’ luchtballon kun je hier ook special shapes bewonderen. Deze ballonnen worden in de vormen van dieren, voorwerpen of bekende personen opgelaten en stelen toch wel elke keer de show! Er komt jaarlijks heel wat publiek af op het evenement. 

Gelukkig kun je met GreetZZ Ballonvaart veel vaker in een luchtballon stappen. Waar we heen gaan is elke keer weer een verrassing. We laten ons namelijk leiden door de wind. Die bepaalt onze koers! Zo zweven we misschien wel over andere dorpen en gemeentes, zoals Wageningen, Rhenen, Ede, Veenendaal, Nijkerk, Scherpenzeel en Renswoude. 

Ballonvlucht over Barneveld

De luchtballonvloot van GreetZZ heeft ruime en zeer luxe manden. Denk aan verende vloeren en gevoerde wanden. Hierdoor is de landing extra zacht. En ben je bang dat je het koud krijgt bovenin? Onze ballonnen zijn uitgerust met krachtige en zuinige branders. Die houden je niet alleen warm bovenin de lucht, ze zijn ook geruisloos. Dus je kunt de kippen straks horen kakelen! 

Wil jij binnenkort over de Beekakkers, Eilanden West of De Burgthoven zweven? En uitwijken naar de Veluwe en de Gelderse Vallei? Je plant jouw ballonvaart makkelijk via onze website. Je kunt kiezen uit een ballonvlucht in de ochtend of in de avond. Als de zon opkomt of ondergaat, zijn de befaamde golden hours: perfect voor een ballonvlucht. En wil je samen met jouw geliefde, je familie of met het hele team? Wij hebben luchtballonnen voor 2 tot maar liefst 32 personen. Dus: wie neem jij mee tijdens een adembenemende ballonvaart boven Barneveld?

Geef een reactie