10 dingen om te bespreken met vrienden, familie of collega’s

We zitten allemaal wel eens met onze mond vol tanden tijdens de lunch. Je hebt simpelweg niet altijd een lijst met onderwerpen bij de hand om met je collega’s te delen tijdens de lunch. Hierbij dus een handig lijstje met leuke gespreksonderwerpen.

1. Hoe was je weekend?

De ideale vraag om mee te beginnen op maandag. Er komen vast leuke weekendverhalen waar je misschien weer op kan inhaken met eigen ervaringen. In een goed restaurant geweest, mooie film gezien of een leuke wandeling gemaakt? Deel het vooral met je collega’s!

2. Weet je hoe een dadel groeit?

Aan een palmboom! Een dadel groeit aan de dadelpalm, onderdeel van de palmenfamilie. Misschien een gekke vraag, maar het is altijd leuk om interessante weetjes te delen met je collega’s. Zo wordt iedereen elke dag weer een beetje slimmer.

3. Zou een meeuw een forens kunnen zijn?

Ze vliegen boven de lunchtafel in hartje Utrecht, maar horen ze niet gewoon lekker boven de kust te vliegen? Je weet wel, bij Scheveningen in de buurt.

4. Hebben vissen ook dorst?

Vooral tijdens warme zomers hebben mensen snel dorst, maar is dit voor vissen ook het geval? Je zou denken van niet, maar zoutwatervissen hebben constant dorst. De concentratie zout in hun lichaam is lager dan die in zee en daarom verliezen ze veel vocht. Ze moeten het zeewater drinken via hun kieuwen, anders kunnen ze uitdrogen. Vissen hebben aangepaste nieren die de zoutconcentraties kunnen verwerken. Zoetwatervissen hebben nooit dorst. De concentratie zout in hun lichaam is namelijk hoger dan die van het water waar ze in zwemmen. Ze kunnen niet uitdrogen, maar wel opzwellen en daarom plassen ze veel. Slim dus om je vissenkom af en toe is te verschonen.

5. Als je met een figuurzaag figuren zaagt, zaag je dan cirkels met een cirkelzaag?

Leuk grapje, toch? Een cirkelzaag zaagt niet per se cirkels, maar is rond van vorm. De zaag is geschikt voor het op maat zagen van balken en panelen.

6. Mag je kamerplanten ook in de keuken neerzetten?

Zolang de kamerplant in de keuken genoeg licht krijgt en de luchtvochtigheid hoog genoeg is, kan het geen kwaad. De drie planten die het meest geschikt zijn voor in de keuken, zijn: kruidenplantjes, hangplanten en kleine fruitbomen.

7. Noem een woord van 12 letters zonder klinkers.

Zandweggetje! Lachen.

8. Waar werd de onafhankelijkheidsverklaring van Amerika getekend?

Onderaan de pagina. Joke!

9. Is er een ander woord voor synoniem?

Nou, inderdaad. Denk daar maar is over na. Volgens synoniemen.net is een ander woord voor synoniem: betekenisverwant woord, kopiebegrip of tweelingwoord. Vind ik ‘synoniem’ toch net wat makkelijker klinken.

10. Wat doe je dit weekend?

Laten we dan toch maar afsluiten met een normale vraag. Aan het eind van de week kun je natuurlijk bespreken wat iedereen in zijn of haar weekend gaat doen. Netflixen, de kroeg onveilig maken, lekker eten of een goed boek lezen?

Geef een reactie