Romantisch genieten en cultuur opsnuiven in Parijs

Een stedentrip naar Parijs moet bij iedereen wel een serieus agendapuntje zijn. De stad staat bekend om de romantische sfeer en de vele bezienswaardigheden. Er is genoeg te doen in de Franse hoofdstad. Je kunt er heerlijk eten, wandelen langs de Seine en je ogen uitkijken vanaf de Eiffeltoren.

Praktisch Parijs

Je hebt voldoende aan vier dagen om genoeg te kunnen zien van deze stad. Uiteraard kun je een leuk hotel boeken, maar de stad zit ook vol met AirBnB’s, waar je tegen een lagere prijs kunt verblijven. Parijs heeft twee bekende luchthavens, Charles de Gaulle en Orly. Vanaf de vliegvelden rijden er bussen naar het centrum van Parijs. Je kunt op elk station tickets kopen voor de metro, waarmee je je makkelijk kunt verplaatsen binnen de stad. Er is keuze uit dagpassen voor een of meerdere dagen, pakketten van tien kaartjes of losse kaartjes. Een metrokaart is anderhalf uur geldig, zolang je onder de grond blijft.

Eten in Parijs

De Fransen eten later dan we in Nederland gewend zijn. Ze schuiven rond half negen aan. In het 8e arrondissement zit Scus’y, een sfeervol restaurant waar je heerlijke pizza kunt eten. De bediening is niet optimaal, maar het eten is er heel goed. In het 18e arrondissement, in de wijk Montmartre, zit Le Sancerre aan de Rue des Abbesses. Hier serveren ze de Franse keuken en het restaurant ligt in een hele gezellige straat met veel andere eettentjes.

Een rondje cultuur

Simpel of niet, maar als je voor het eerst in Parijs bent, moet je een rondje maken langs de bekende bezienswaardigheden. We spreken dan natuurlijk over de Eiffeltoren, het Louvre, de Champs-Elysees en de Sacre Coeur. Er zijn echter nog veel meer mooie plekken in Parijs. De stad kent verschillende mooie tuinen, waaronder Jardin du Luxembourg. Andere mooie plekken zijn Place des Vosges en Rue de Cremieux. In deze kleurrijke straat heeft elk huis een andere kleur. Dit is dus de ideale plek voor een foto!

Geef een reactie