New York bezoeken met een studentenbudget

Een week naar New York is in de meeste gevallen een dure reis. Een ticket naar de Big Apple kost al gauw een paar honderd euro en voor de hotels betaal je ook de hoofdprijs. Toch is het mogelijk om New York te verkennen met een studentenbudget. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Een hotel in New York

Hotels zijn er in alle soorten en maten en ze zitten verspreid over verschillende wijken. Voor een hotel in het centrum betaal je al snel rond de €2000,-. Via Booking.com kun je vaak nog tot vlak voor vertrek gratis annuleren. Ideaal! Een handige tip is om een hotel vast te leggen en vervolgens de prijzen in de gaten te houden. Meestal zakken ze nog een beetje. Wanneer je jouw hotel voor 100 euro goedkoper ziet, kan je jouw vorige boeking kosteloos annuleren en een nieuwe maken.

Vervoer in en naar de stad

Iedereen kent de beelden van de overvolle stad waar alle taxi’s, bussen en auto’s door en langs elkaar toeteren. Je kunt je dus wel voorstellen dat het makkelijker is om met de metro te reizen. Je vermijdt alle druktes op straat en rijdt er razendsnel onderdoor. Een enkel ticket voor de ‘subway’ kost al gauw 3 dollar. Je kunt dan beter een MetroCard kopen voor 7 dagen. Je betaalt 30 dollar, maar dan kun je wel onbeperkt reizen.

Vervoer van en naar het vliegveld kun je het beste laten verzorgen door NYC Airporter. Ze zetten Express busjes in die je tegen een degelijke prijs van de ene naar de andere kant brengen. Voor een taxi of Uber ben je meer kwijt. Let wel op dat je op tijd vertrekt, want deze busjes kunnen de files uiteraard niet vermijden.

Taxi-New-York

Activiteiten in New York

Met de New York Citypass heb je toegang tot verschillende activiteiten in de stad. Je betaalt een vaste prijs voor de kaart en vervolgens scheelt dit je veel tijd en vaak ook geld. Je hoeft namelijk niet in de rij te staan voor tickets. Het is slim om van tevoren na te kijken welke activiteiten je wilt doen en of je dan ook daadwerkelijk goedkoper uit bent met de pas.

Geef een reactie