De voordelen van een nieuwbouw architect

4 redenen waarom je een nieuwbouw architect nodig hebt

Voornemens een huis te kopen? Dan volgt de vaak lange zoektocht naar jouw perfecte woning. Voor wie dol is op nieuwe, moderne woningen is het kopen van een nieuwbouwwoning aantrekkelijk. Voordeel van een nieuwbouwproject is dat je meestal de kans krijgt om over belangrijke zaken mee te beslissen: denk aan de indeling van de woning, de uitvoering van de keuken en de badkamer. Nog meer naar eigen smaak word je woning wanneer je zelf een nieuwbouwhuis laat ontwerpen. De perfecte manier om écht jouw droomhuis te bemachtigen is immers door er zelf een te bouwen. Dit project in goede banen leiden? Neem dan absoluut een kundige nieuwbouw architect in de arm!

1.Onafhankelijke partij

Als je meedoet aan een nieuwbouwproject of zelf wilt gaan bouwen, zijn er veel partijen betrokken bij het realiseren van jouw nieuwe woning. Het is fijn om dan te worden bijgestaan door een deskundige en onafhankelijke vertrouwenspersoon, die jou eerlijk kan adviseren en begeleiden. Een architect heeft geen ander belang dan het zo goed mogelijk realiseren van jouw project en is niet gebonden aan andere partijen.

2.Architect kan haalbaarheid onderzoeken

Een architect weet als geen ander wat wel en niet mogelijk is bij het bouwen van een nieuwe woning. Wat is er planologisch en procedureel gezien mogelijk? Aan welke eisen van de gemeente moet bijvoorbeeld voldaan zijn en past het ontwerp wel binnen het bestemmingsplan? Zelf denk je natuurlijk vooral vanuit wensen en ideeën, maar ben je minder op de hoogte van de eisen waaraan jij je moet houden. De architect kan je hier als onafhankelijk partij over adviseren en ook globaal inschatten of je ambities financieel haalbaar zijn. Wil je de nieuwe woning flink verduurzamen dan zijn er wellicht subsidies of tegemoetkomingen beschikbaar. Een architect staat je bij met raad en kent de toepasselijke wet- en regelgeving.

3.Hulp bij afsluiten aannemersovereenkomst

Een andere belangrijke reden om een architect in te schakelen is het feit dat deze je kan bijstaan in het verkrijgen van een goede aannemersovereenkomst. Een architect kan tekeningen, omschrijvingen en begeleidende stukken aanbrengen op basis waarvan de aannemer een goede offerte kan uitbrengen. Bovendien kent een architect de markt en de daar geldende prijzen, waardoor deze de offerte professioneel kan controleren en je flink wat geld kan besparen.

4.Procesbewaking

Ook tijdens de bouw kan de architect een belangrijke rol voor je spelen. Zo bewaakt hij de voortgang van het project en houdt daarbij jouw wensen en het gestelde budget in ogenschouw. Doordat de architect bouwbegeleiding geeft tijdens het gehele proces worden flink wat zorgen uit handen genomen.

Geef een reactie