Tips om een kleine woonkamer in te richten

Het kan best lastig zijn om een kleine woonkamer in te richten. Je moet optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met kleur en je zal prioriteiten moeten stellen. Benieuwd naar handige tips om een kleine woonkamer in te richten? Lees dan snel verder.

Wat vind jij belangrijk in een kleine woonkamer?

Ga als eerste na wat jij belangrijk vindt in de woonkamer. Lig je ’s avonds graag lang uit op de bank en wil je met jouw verjaardag het liefst in een kring borrelen rond de salontafel, reserveer dan een beetje extra ruimte voor een mooie bank. Als je graag werkt aan een gezellige eettafel, dan geldt het natuurlijk andersom.

Kleine-Woonkamer-Inrichten

Lichte kleuren ogen ruimer

Het is van belang om goed gebruik te maken van optische effecten in een kleine woonkamer. Maak dus vooral gebruik van lichte kleuren in het interieur, zoals wit, grijs, beige en lichtgroen. Probeer de basis van het interieur licht te houden, dus kies voor een lichte kleur op de muren en een witte bank. Je kunt het vervolgens aankleden met donkere accessoires, zoals kussens om warmte te creëren. Wat betreft gordijnen kun je kiezen voor rolgordijnen. Normale gordijnen nemen al snel veel ruimte in, doordat ze op de grond hangen. Transparante rolgordijnen zijn ideaal voor een kleine woonkamer, omdat ze voldoende daglicht binnenlaten, waardoor jouw kamer optisch groter lijkt.

De hoogte in

In een kleine woonkamer moet je optimaal gebruik maken van de ruimte. Elke woonkamer heeft een aantal basiselementen nodig, zoals een bank, tafel, televisie en opbergkast. Door de hoogte in te werken, kun je zoveel mogelijk van deze elementen kwijt. Je kunt bijvoorbeeld de televisie aan de muur hangen of bevestigen in een opbergkast.

Geef een reactie