Wat zijn de kenmerken van futon matrassen?

Het kopen van een nieuwe matras is altijd iets waar u grondig over zou moeten nadenken. Door de jaren heen zijn er op de markt namelijk heel wat verschillende soorten matrassen verschenen. Eén van deze matrassen is de zogenaamde futon matras. Het betreft hier een soort matras welke afkomstig is uit Japan en er om bekend staat over unieke eigenschappen te beschikken. Door de jaren heen kon er worden vastgesteld dat deze matras is aangepast aan de eisen en noden van de Europeanen waardoor ze tegenwoordig ook in deze regio van de wereld bijzonder populair is. Bent u ook benieuwd naar wat futon matrassen nu precies zo speciaal maakt? Lees dan snel verder en u komt er alles over te weten hier op deze pagina!

               De futon matrassen in Japan

Futon matrassen zijn matrassen die afkomstig zijn uit Japan. In dit Aziatische land bleek op een zeker ogenblik dat er nood was aan een speciaal type van matras. Wie ooit al eens in Japan is geweest heeft wellicht kunnen vaststellen dat de woningen daar niet bepaald hetzelfde zijn als hier in Europa het geval is. De huizen zijn er werkelijk veel kleiner waardoor verschillende ruimtes doorgaans over een multifunctioneel karakter beschikken. Een ruimte kan ’s nachts bijvoorbeeld worden gebruikt als slaapkamer terwijl ze tijdens de dag dienst kan doen als leefruimte. Het lijkt vreemd, maar het is in Japan de normaalste zaak van de wereld. Futon matrassen zijn mede daardoor zo populair. Ze kunnen namelijk zeer eenvoudig worden opgerold en opgeborgen waardoor de slaapkamer overdag voor andere zaken kan worden gebruikt. Betekent dit dat de futon matrassen hun doel in Europa compleet voorbijschieten? Absoluut niet. Ze zijn immers tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

               Futon matrassen in verschillende uitvoeringen

Wanneer we de traditionele futon matrassen in Japan onder de loep gaan nemen kunnen we twee verschillende zaken vaststellen. In eerste instantie zijn deze matrassen in Japan aanzienlijk kleiner dan de meeste matrassen in Europa. Daarnaast zorgt het vaak dunne karakter van de matrassen ervoor dat ze alles behalve comfortabel liggen voor Europeanen. Dat hoeft inmiddels echter niet langer een probleem te zijn, integendeel. Futon matrassen zijn op de Europese markt namelijk verkrijgbaar in verschillende diktes. Hierdoor kunnen ze niet alleen als echte matras worden gebruikt (bij dikkere exemplaren), maar zijn ze ook uitstekend te gebruiken als dekbed. Op deze manier kunt u tijdens het slapen pas echt over de hele lijn rekenen op de uitstekende voordelen die het futon principe met zich meebrengt.

               Een prima keuze voor mensen met rugklachten

Het gebeurt tegenwoordig bijzonder vaak dat mensen worden geconfronteerd met rugklachten. Wat veel mensen niet weten is dat ze deze rugklachten eigenlijk op een vrij eenvoudige manier kunnen verlichten of zelfs verhelpen. Een goede nachtrust speelt op dit vlak een zeer belangrijke rol en het soort matras waar gebruik van wordt gemaakt ligt hiervan beslist aan de basis. Bent u dus ook iemand die regelmatig last heeft van rugklachten en bent u op zoek naar een efficiënte manier om deze klachten te verlichten of zelfs volledig te verhelpen? Dan kan het gebruik van één van de futon matrassen absoluut de moeite meer dan waard zijn.

Geef een reactie