Knutselen met hout voor volwassenen: 4 leuke ideeën

Knutselen werkt zeer ontspannend en verhoogt de creativiteit, waardoor dit een uitstekende hobby is voor volwassenen! Hout is een mooi en natuurlijk materiaal waar je veel mee kunt doen. Wij geven je wat leuke knutselideeën met hout waarmee je jouw tuin of interieur leuk aan kunt kleden. Zo inspireer je vrienden en familie wellicht om ook lekker te gaan knutselen met hout!

Insectenhotel maken

Met een insectenhotel help je de vlinders, bijtjes, lieveheersbeestjes, spinnetjes en andere insecten in je tuin of op je balkon. De diertjes zullen je dankbaar zijn voor hun mooie onderkomen en jij creëert meer leven in de tuin, een win-win situatie dus! In het insectenhotel kunnen de diertjes schuilen bij slecht weer, zich voortplanten of overwinteren. Maak een ombouw en een waterproof dak van hout. Zorg ervoor dat het dak voldoende oversteek heeft zodat de inrichting droog blijft. Gebruik alleen natuurlijke materialen en geen verf of olie want dit is slecht voor de insecten. Maak voor de inrichting losjes bij elkaar gebonden takkenbosjes van snoeiafval en plaats ook wat bosjes van dikkere riet- of bamboestengels.

Een houten ladder

Een houten ladder is helemaal hip en past mooi in iedere kamer. Plaats deze bijvoorbeeld in de badkamer om de handdoeken overheen te hangen of in de slaapkamer. In de gang komt de ladder goed van pas als kapstok en in de woonkamer staat deze vrolijk met wat decoratieve items eraan. Je maakt gemakkelijk zelf een houten ladder door de stammen op de juiste maat te zagen en deze aan elkaar vast te zetten met schroeven. Indien gewenst kun je deze ook nog verven in de juiste kleuren voor jouw interieur.

Je eigen boekenplank maken

Met een zelfgemaakte houten boekenplank kun je alle kanten op. Maak deze zo lang als je zelf wilt of hang meerdere planken in verschillende afmetingen boven elkaar voor een speels effect. Kies voor wat dikker hout zodat deze stevig blijft hangen met de juiste schroeven. Je kunt de houten boekenplank mooi lakken of bijvoorbeeld afwerken met whitewash. Ben je tevreden met je creatie? Wellicht is het een goed idee om je eigen meubels te gaan maken!

Een houten sleutelrek maken

Ben jij altijd je sleutels kwijt? Met een praktisch sleutelrek is dat verleden tijd. Zaag het sleutelrek in de gewenste vorm, zoals een hartje, een ster of een ovaal. Vervolgens schroef je er een paar haakjes in en klaar is Kees. Je kunt het DIY sleutelrek helemaal aanpassen naar je eigen wensen door deze bijvoorbeeld te voorzien van je favoriete quote of tekst.

Je kunt gemakkelijk en snel hout online bestellen zodat je direct met jouw hobbyproject aan de slag kunt!

Geef een reactie